itsmf
Főoldal | Honlaptérkép | Jelszóemlékeztető
 it Service Management Forum   informatikai szolgáltatásmenedzsment mezo_l  informatika
 ITIL  IT
sp
sp főoldal  fórum  egyesület sp
az itSMF-ről menu_sep Tudásbázis menu_sep Hírek menu_sep Események menu_sep Könyvek, publikációk menu_sep Képzések menu_sep Kapcsolat
sp
sp

Az itSMF Magyarország 15. Szeminárium előadásanyagai 2019

tittle_sep
2019-11-15

Az itSMF Magyarország 2019 november 15-én tartott 15. szemináriumán 57 fő vett részt, 8 fizető és 49 ingyenes regisztrációval. A résztvevők véleményének (30 leadott  értékelőlap)  összegzése szerint a szeminárium szakmai színvonala az előzetes elvárásokhoz viszonyítva 99%-os volt. Az alábbiakban közzétesszük a szeminárium előadásainak anyagát.

A konferenciát kiállítóként az alábbi cégek támogatták:

Answare Kft.,  GPIT Informatikai Kft,  T-Systems Magyarország Zrt, TOPdesk Magyarország Kft, IQSOFT-John-Bryce Oktatóközpont.

A konferenciát támogató fizetős szervezetek:
Atoll Technologies, GPIT Kft., MÁV Szolgáltató Központ Zrt., MTC Consulting 2005 Kft., ExPro Bt, Vályi-Nagy Péter

Értékelés

 A konferencia előadásainak és előadóinak "szolgáltatási szintjét" (a közzétett tapasztalatok mennyire használhatók, az üzenetek mennyire jól, érthetően mentek át) az "ügyfél", azaz a konferencia résztvevői által kitöltött kérdőívek segítségével mértük. Ezeket a mért értékeket azért tesszük közzé, hogy az előadók és jövendő előadók javítani tudják előadásaik tartalmi és információátviteli mutatóit. Ezek a visszajelzések azt mutatják, hogy a résztvevők hasznosnak ítélték az elhangzott előadásokat.

Az előadás címre kattintva letöltheti az előadás diáit, a film linkre kattintva az előadás videó-felvételét.

Előadók értékelése
Gulyás Máté99%4,93
Krauth Péter93%4,67
Dávid Viktor93%4,64
Simon Anita91%4,56
Robert Falkowitz90%4,89
Andor György87%4,36
Előadások értékelése
Continual Improvement Maturity Modell96%4,78
Egy AI projekt anatómiája93%4,64
Szolgáltató IT szervezet kialakítása a Richter Gedeon Nyrt-nél90%4,52
Tudásmenedzsment integrálása az ITSM-be90%4,50
ITIL 4 Foundation : A digitális átalakulás és a megújult ITIL89%4,45
A Tudásközpontú Szolgáltatás alapjai: Hogyan növeljük a helpdesk hatékonyságát a tudásmenedzsment segítségével?88%4,38

A Continual Improvement Maturity Model

Robert Falkowitz, Concentric Circle Consulting
Continual improvement has become increasingly important to organizations, whether they manage in an agile way, in a more traditional way, or other. ITIL 3 considered continual improvement to be part of the service life cycle. ITIL 4 makes continual improvement a key component of  the service value system. Sure, all organizations make changes and improvements from time to time. But when can you say that you are improving continually? This is not a question with an either/or answer. There is a gradient of progression toward continual improvement along many axes. Based on my experience with a number of organizations, I have developed a model for assessing the maturity of an organization's continual improvement capabilities. I will present this model and discuss how organizations have successfully used it to continually improve...their continual improvement.
Letölthető
felvétel

Tudásmenedzsment integrálása az IT szolgáltatási folyamatba

Andor György, Answare Kft.
1. Az emberi tudás, mint a civilizáció alapja. A tudás rögzítésének és átörökítésének kihívásai. A technológia adta előnyök a tudás kezelésben.
2. A tudástár szerepe és haszna vállalati környezetben.
3. A tudástár, mint az újonnan csatlakozó dolgozók mentora.
4. A jó tudástár építésének kihívásai.
5. A Knowledge Centered Support (KCS) módszertan bemutatása.
6. A támogatói tudástár integrációja az ITSM munkafolyamatokba. A tudás rögzítés és felhasználás folyamata.
7. A tudástár minőségének és hasznosságának mérése, transzparenssé tétele elemző eszközökkel és az eredmények visszacsatolása a tudástár építés folyamatába.
8. A dolgozók motivációja tudásuk megosztására tudástár elemek létrehozása és karbantartása által. A közösségi tudás gyarapításában és mások megsegítésében rejlő örömök. A hasznos segítségnyújtás elismerésének és jutalmazásának szerepe a jól működő tudástárak létrehozásában.
9. A játékosítás, mint eszköz a dolgozói motivációra.
Letölthető
felvétel

Egy AI projekt anatómiája

Gulyás Máté, Datapao
AI van a kocsinkban, a gyárakban és már a kenyérpirítónkban is. De mi az az AI? Hogyan néz ki egy AI projekt a gyakorlatban? Az előadásban egy gyártási területen befejezett gépi tanulási projekten végigmegyünk azokon a lépéseken ami egy sikeres projekthez elengedhetetlenek, megnézzük a kihívásokat és azokat a képességeket amikre szükség van egy ilyen projekthez. Említést teszünk a használt technológiákról és azokról a nem IT feladatokról amelyek miatt sok adatelemző projekt elbukik.
Letölthető
felvétel

Szolgáltató IT szervezet kialakítása a Richter Gedeon Nyrt-nél

Dávid Viktor, Richter Gedeon Nyrt
A Richter stratégiai céljaihoz szükséges informatikai szervezet korábbi elsősorban reaktív működésből Szolgáltató IT szervezetté történő átalakítási folyamatának és tapasztalatainak bemutatása.
Letölthető
felvétel

A digitális átalakulás és a megújult ITIL (ITIL 4)

Krauth Péter, itSMF Magyarország
Ma ott tartunk, hogy a társadalmi élet, a gazdasági működés és az üzleti világ sarokköve egyaránt az informatika. Hatalmas léptékű átalakulás megy végbe a szervezetekben szerte a világon: a digitális transzformáció. Az informatika már nem pusztán ‘támogatja’ vagy ‘lehetővé teszi’ a különböző szervezetek működését, nem is csak összehangolni kell azt a szervezetek tevékenységével, hanem a szervezetek lényegi részét alkotja: azt, ahogy az információt a maga teljességében a szervezeten belül kezelik.
Milyen hatása van ennek az IT-eszközök és -szolgáltatások menedzsmentjére? Az ITIL megújult. És Önök?
Letölthető
felvétel

A Tudásközpontú Szolgáltatás alapjai: Hogyan növeljük a helpdesk hatékonyságát a tudásmenedzsment segítségével?

Simon Anita, TOPdesk Magyarország Kft.
A hatékonyság maximalizálása egy olyan kulcsfontosságú kérdés, amely minden osztályon vissza-visszatér, legyen szó IT-ról, HR-ről vagy ügyfélszolgálatról. Hogyan tudnánk csökkenteni a beérkező megkereséseket vagy a bejelentések megoldási időtartamát? És hogyan tudnánk jelentős terhet levenni a megoldó kollégák válláról úgy, hogy a felhasználók is elégedettek maradjanak? Az előadás ezekre a kérdésekre keres megoldást.
Letölthető
felvétel
sp box_linexy sp
sp
 előadás
footer_l  előadásanyag
 konferencia
 jelentkezés sp