itsmf
Főoldal | Honlaptérkép | Jelszóemlékeztető
 it Service Management Forum   informatikai szolgáltatásmenedzsment mezo_l  informatika
 ITIL  IT
sp
sp főoldal  fórum  egyesület sp
az itSMF-ről menu_sep Tudásbázis menu_sep Hírek menu_sep Események menu_sep Könyvek, publikációk menu_sep Képzések menu_sep Kapcsolat
sp
sp

Az itSMF Magyarország 7. szeminárium előadásanyagai, 2010

tittle_sep
2010-11-12
Az itSMF Magyarország 2010 november 12-én tartotta 7. szemináriumát, amelynek előadásai az informatikai szolgáltatások tervezésének, bevezetésének, üzemeltetésének vagy továbbfejlesztésének gyakorlati tapasztalatait mutattá be.

A szeminárium mottója: „ A szolgáltatások értéke fokozható ”
(Hogyan mérhetők és javíthatók a képesség típusú informatikai szolgáltatási eszközök a hatékonyság és az eredményesség érdekében?)

A konferenciát kiállítóként az alábbi cégek támogatják:  CA Magyarország, GPIT Services., HumanoIT Kft., NESS Hungary Kft., ALPHA-CON/NQA, IQSOFT-John-Bryce Oktatóközpont

A konferenciát támogató fizetős szervezetek:
Asyst Solutions Zrt.,Atigris Zrt.,Atoll Technologies Kft.,BAT Pécsi Dohánygyár Kft.,Budapest Bank Nyrt.,CEENTRUM Kft.,CIB Bank Zrt.,D-Vision Kft.,Elcoteq Magyarország Kft.,Elin Consulting Kft.,GPIT Services,Honvédelmi Minisztérium,LCGL Bt.,Magyar Posta Zrt.,Magyar Telekom Nyrt.,MÁV INFORMATIKA Zrt.,Microsoft magyarország,MKB Bank Zrt.,MTC Consulting 2005 Kft.,MVMI Informatika Zrt.,NESS Hungary Kft.,Poli Computer PC Kft.,QUAESTOR-NET Kft.,SGS Hungária Kft.,Siemens Zrt.,Smartservice Kft.,SOFTING Kft.,Systrans Kft,Vodafone Magyarország Zrt.

Értékelés
A konferencia előadásainak és előadóinak "szolgáltatási szintjét" (a közzétett tapasztalatok mennyire használhatók, az üzenetek mennyire jól, érthetően mentek át) az "ügyfél", azaz a konferencia résztvevői által kitöltött kérdőívek segítségével mérjük. Ezeket a mért értékeket azért tesszük közzé, hogy az előadók és jövendő előadók javítani tudják előadásaik tartalmi és információátviteli mutatóit. Ezek a visszajelzések azt mutatják, hogy a résztvevők hasznosnak ítélték az elhangzott előadásokat.
Az 50 beérkezett kérdőív értékelése alapján a 75% fölötti értéket elért előadások / előadók sorrendje:

Előadások értékelése:

A Holistic Approach to IT Process Definition and Documentation 87%
Integration of the service lifecycle and the project lifecycle 86%
Ki mit tud? – Tudásmenedzsment alkalmazása az incidenskezelésben 83%
Az informatika helyzete 2009-2010 évben - Válságos évek 81%
A GPITILizer (Van megoldás a kis szervezetek részére is!  75%
OTP Bank Service Desk tapasztalatok 75%

Előadók értékelése:

Colin Rudd 96%
Robert Falkowitz 95%
dr. Fehér Péter  88%
Pásztor Zsolt  82%
Nagy József  75%
Kovács Attila  75%

A konferencia letölthető anyagai és videói:

Integration of the service lifecycle and the project lifecycle

Colin Rudd
This presentation will examine the theory and the practice of the service lifecycle and the project lifecycle and their inter-working and integration.  It will consider the priorities, conflicts and challenges in meeting the IT needs of a business, while trying handle the increased demands for change.
Letölthető
felvétel

„A pulttól a kasszáig” (Szolgáltatások értéknövelése automatizálással)

Nagy József
 Az előadás az informatikai szolgáltatások definiálásának, igénylésének, nyújtásának és követésének innovatív, de már a mindennapi gyakorlatban is megjelent megoldásait és támogató eszközeit mutatja meg, amelyek révén a szolgáltató – a belső hatékonyság javítása mellett – az ügyféloldalnak nagyobb értéket tud nyújtani. 
Letölthető
felvétel

Az informatika helyzete 2009-2010 évben - Válságos évek

dr. Fehér Péter
A második éve folytatott itSMf-BCE közös felmérés során 65 szervezet töltötte ki papír alapú ill. elektronikus kérdőívünket, melyek 40%-a kis és középvállalat, míg 60%-a nagyvállalat. A kutatás 2010 második negyedévében történt, IT tudatos szervezetek körében, ahol a kérdőíves felmérést esetenként feltáró jellegű esettanulmányokkal is kiegészítettük.
Letölthető
felvétel

ISO 20000 megvalósítás és audit KKV-knál

dr. Becser Balázs
 Magyarországi kis és közepes IT vállalkozások költséghatékony lehetőségei ISO 20000-1 szabványnak megfelelő szolgáltatásirányítási  rendszerek megtervezésére, bevezetésére és tanúsítvány megszerzésére
Letölthető
felvétel

IT Szolgáltatásirányítási Eszközfejlesztés ITIL szakemberek által: A GPITILizer - Van megoldás a kis szervezetek részére is!

Patay Gábor
Az előadás bemutatja, hogy milyen stratégiai döntés alapján kezdődött meg a kis szervezetek által is egyszerűen és költséghatékonyan bevezethető és használható GPITIizer rendszer fejlesztése, és mely ITIL V3 ajánlások és saját tapasztalatok alapján születtek meg a rendszerrel szemben támasztott követelmények.
  Részletes beszámolót hallhatunk majd a GPITILizer rendszer azon képességeiről, hogy hogyan lehet abban szabadon definiálni az IT szervezet által meghatározott IT szolgáltatásirányítási feladatokat, illetve hogyan támogatja a rendszer azok végrehajtatását és a végrehajtás ellenőrzését. A GPITIizer bemutatása az ITIL V3 életciklus modell szerinti csoportosításban ismerteti a funkcionalitást.
  Ezt követi majd az ITIL Software Scheme bemutatása és a GPITILizer e szerinti értékelése.
  A rendszer bevezetési lépéseinek ismertetése után a GPIT Services felajánl egy kedvezményes implementációs lehetőséget az első vevő részére.
Letölthető
felvétel

OTP Bank Service Desk tapasztalatok

Kovács Attila, Szász Erika, Sári Ibolya
Letölthető
felvétel

From Spaghetti to Service Management - A Holistic Approach to IT Process Definition and Documentation

Robert Falkowitz
This presentation, based on an experience in a bank, proposes an approach to defining and documenting processes that addresses the  following issues:
  • It provides processes that are directly related to the functional, daily activities of the IT personnel. This addresses the issue of processes seeming to be too theoretical
  • It covers the entire process framework of IT, and is not just limited to service management. This addresses the issue of lack of integration between application development and service management.
  • It provides a modular approach to process definition, with highly reusable components. This addresses the issues of long, complicated, spaghetti-like processes that are hard to understand, harder to maintain and very easy to break
  • It can be standards-based, and is easily integrated with frameworks such as ITIL, CMMI, CobiT, etc.
Letölthető
felvétel

Ki mit tud? – Tudásmenedzsment alkalmazása az incidenskezelésben

Pásztor Zsolt
A Magyar Telekomnál bevezetett tudásmenedzsment megoldáson, mint esettanulmányon keresztül mutatja be a szervezeti tudás megosztásából fakadó előnyöket, elsősorban az incidenskezelés, általánosságban pedig az ITIL V3 életciklus-szemlélet vonatkozásában.
   A végrehajtott projekt célul tűzte ki az IT-ügyfélszolgálaton és az IT-üzemelésfelügyeleten megoldott incidensek arányának növelését, a megoldási idők csökkentését, valamint a második vonalbeli támogatáshoz eszkalált incidensek és a hibás eszkalációk számának csökkentését a tudásmenedzsment segítségével.
   A bemutatásra kerülő projekt párhuzamosan két szálon futott: az egyik a folyamat és a szerepkörök kidolgozásával és eszközben történő támogatásával, míg a másik a sikeres bevezetéshez szükséges tudás kodifikálásával, a „kritikus tömegű” tudáselem létrehozásával foglalkozott. Mindkét tevékenység során figyeltünk arra, hogy az eredmények ne csak érzékelhetőek legyenek, hanem objektív mérőszámok formájban is rendelkezésre álljanak, ezzel is alátámasztva a tudásmenedzsment bevezetésének és alkalmazásának a szolgáltatásüzemeltetés hatékonyságára gyakorolt pozitív hatásait.
Letölthető
felvétel
sp box_linexy sp
sp
 előadás
footer_l  előadásanyag
 konferencia
 jelentkezés sp