itsmf
Főoldal | Honlaptérkép | Jelszóemlékeztető
 it Service Management Forum   informatikai szolgáltatásmenedzsment mezo_l  informatika
 ITIL  IT
sp
sp főoldal  fórum  egyesület sp
az itSMF-ről menu_sep Tudásbázis menu_sep Hírek menu_sep Események menu_sep Könyvek, publikációk menu_sep Képzések menu_sep Kapcsolat
sp
sp

Az itSMF Magyarország 14. Szeminárium előadásanyagai 2018

tittle_sep
2018-11-16

 Az itSMF Magyarország 2018 november 16-án tartott 14. szemináriumán 55 fő vett részt, 14 fizető és 41 ingyenes regisztrációval. A résztvevők véleményének (27 leadott  értékelőlap)  összegzése szerint a szeminárium szakmai színvonala az előzetes elvárásokhoz viszonyítva 96%-os volt. Az alábbiakban közzétesszük a szeminárium előadásainak anyagát.

A konferenciát kiállítóként az alábbi cégek támogatták:  GPIT Informatikai Kft, T-Systems Magyarország Zrt, TOPdesk Magyarország Kft, IQSOFT-John-Bryce Oktatóközpont.

A konferenciát támogató fizetős szervezetek:
Answare Kft., GPIT Kft., IT-Servises Hungary Kft., LGCL Kft., Lufthansa Systems Hungária Kft., MTC Consulting 2005 Kft., MVMI Zrt., T-Systems Austria Gmbh.

Értékelés

 A konferencia előadásainak és előadóinak "szolgáltatási szintjét" (a közzétett tapasztalatok mennyire használhatók, az üzenetek mennyire jól, érthetően mentek át) az "ügyfél", azaz a konferencia résztvevői által kitöltött kérdőívek segítségével mértük. Ezeket a mért értékeket azért tesszük közzé, hogy az előadók és jövendő előadók javítani tudják előadásaik tartalmi és információátviteli mutatóit. Ezek a visszajelzések azt mutatják, hogy a résztvevők hasznosnak ítélték az elhangzott előadásokat.

Előadók értékelése

Kaimar Karu99%
Tóth Miklós94%
Kováts Márton93%
Pál-Ágfalvi Veronika88%
Karol Granoszewski87%
Kádár Szilvia83%
Dr. Becser Balázs 72%


Előadások értékelése

Pragmatic DevOps97%
A kilenc vezérelv alkalmazása egy nemzetközi kiterjesztésnél95%
Hogyan építsünk fel egy machine learning projektet?90%
A kilenc vezérelv alkalmazása egy nemzetközi kiterjesztésnél88%
ITIL 480%
Új ISO 20000-1:201875%
AI a szolgáltatásmenedzsmentben-TopDesk75%


Az előadás címre kattintva letöltheti az előadás diáit, a film linkre kattintva az előadás videó-felvételét.

Változások és új struktúra, megjelent az új ISO 20000-1:2018 IT szolgáltatásirányítás követelményszabvány

Dr. Becser Balázs – EMT Zrt.;NQA-USA
Új integrálható, IT szolgáltatásirányítás követelményszabványa. A változások és az új felépítés növeli használati értékét. Hogyan kell használni, tanúsíttatni. Miért fontos, hogy van követelményszabvány. Az új ITIL v4- hez kapcsolódó változások. Az új tanúsítási séma megszünteti az egypontos akkreditációt.
Letölthető
felvétel

AI a szolgáltatásmenedzsmentben

Kádár Szilvia, TOPdesk
A mesterséges intelligencia a nem csak a mindennapjainkban, hanem az üzleti világban is hódít, így nem csoda, hogy a szolgáltatásmenedzsmentben is megjelent. Az előadás rövid elméleti áttekintés után bemutatja azokat a jelenlegi fejlesztéseket, ahol a machine learning segítségével tudjuk majd gyorsítani a mindennapi munkánkat, illetve javítani a szolgáltatásaink minőségét.
Letölthető
felvétel

A kilenc vezérelv alkalmazása egy nemzetközi kiterjesztésnél

Pál-Ágfalvi Veronika – OTP Bank Nyrt., ITSM szakértő
Az előadás célja, bemutatni néhány valódi példán keresztül, hogy hogyan alkalmazhatóak hatékonyan az ITIL által leírt vezérelvek.
A példa projekt egy már meglévő rendszer és az általa támogatott folyamatok kiterjesztése az OTP Bank egyik külföldi leányvállalatánál.
A kihívások, melyekkel szembesült a projekt, magukban foglalják az eltérő kultúrák, folyamatok, érettségi szintek közös nevezőre hozását, valamint azt is, hogy a bevezetés később milyen hatást gyakorol a napi üzemeltetésre.
Letölthető
felvétel

Hogyan építsünk fel egy machine learning projektet?

Tóth Miklós, Datapao
Az előadás során példákon keresztül lesz szemléltetve, hogy mire kell figyelni egy machine learning projekt felépítése során. Hogyan készítsük elő? Hogyan induljunk el? Mik a buktatók? Milyen út vezet az adatgyűjtéstől kezdve végtermék által hozott döntésekig?
Letölthető
felvétel

Pragmatic DevOps

Kaimar Karu, itSMF Estonia, Author of ITIL Practitione
Kaimar has been working on the touch point between DevOps and ITIL for the past ten years, combining the methods and experience from both communities in large organisations who see the value in ITSM but also want to be agile and benefit from the improvements brought by DevOps. This session discusses some of the key DevOps practices and their connection to ITSM, as well as ways to start leveraging DevOps in a 'traditional' IT environment.
Letölthető
felvétel

ITIL 4

Karol Granoszewski, PeopleCert
AZ ITIL 30 éve az IT Service Management best practice-e, azaz a sikeresek gyakorlatának leírása, amely megfogalmazza azokat az útmutatásokat, kihívásokat, kockázatokat amelyek figyelembevételével fejleszthetjük saját gyakorlatunkat az ITSM területén. Az előadás áttekinti az ITIL következő változatának  fő architekturális felépítését és minősítési rendszerének várható változásait és fő elemeit.
Letölthető
felvétel
sp box_linexy sp
sp
 előadás
footer_l  előadásanyag
 konferencia
 jelentkezés sp